Glemt alt om citronmåner af den færdigpakkede slags. Denne hjemmelavede citronmåne er både blød og saftig og balancerer perfekt mellem sødt og syrligt.
10 personer
DET SKAL DU BRUGE
150 g blødt smør
150 g rørsukker
100 g marcipan
3 æg
1 æggeblomme
skal af 2 usprøjtede citroner
100 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ dl kærnemælk
1 springform, ca. 24 cm i diameter
smør til formen
CITRONSIRUP
saft af 1 citron
25 g rørsukker
CITRONGLASUR
saft af 1 citron
150 g flormelis
PYNT
evt. usaltede pistacienødder
Opskrift - sådan laver du citronmåne med marcipan
Citronmåne: Tænd ovnen på 185°.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.
Pisk smør, rørsukker og groftrevet marcipan sammen til en jævn masse med en elpisker.
Tilsæt æggene og æggeblommen lidt ad gangen, og pisk grundigt.
Riv citronskallen fint (gem begge citroner, du skal bruge saften senere).
Bland mel, bagepulver og citronskal, og vend det i dejen. Rør kærnemælk i dejen til sidst.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter.
Citronsirup: Bland citronsaft og rørsukker i en kasserolle, og bring det i kog.
Lad det koge i 3-5 minutter under omrøring, til konsistensen er som sirup.
Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel.
Hæld den lune citronsirup ud over kagen, og lad siruppen trænge ned. Lad kagen afkøle helt.
Citronglasur: Rør citronsaft og flormelis sammen til en tyk glasur, og smør den på kagen.
Pynt: Drys evt. med hakkede pistacienødder.
Skær kagen over, så du har 2 citronhalvmåner.
Flere kager med citron? Se vores opskrifter herunder: