Pep en simpel blomkålssuppe op med en smagfuld dild-olie og knasende dukkah af ristede valnødder og krydderier
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
500 g kartofler
1 stort blomkål
1 løg
1 fed hvidløg
25 g smør til stegning
salt og friskkværnet peber
ca. 1 l kyllingebouillon
1 spsk. citronsaft
Valnødde-dukkah
150 g valnøddekerner
50 g sesamfrø
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
2 tsk. flagesalt
Dild-olie
2 bundter dild
1 dl olivenolie
Sådan laver du cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Svits det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare, men lad det ikke tage farve.
Krydr godt med salt og peber, og hæld bouillon over, så det dækker. Bring gryden i kog, og lad den simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Valnødde-dukkah: Rist valnødder på en tør pande, til de bliver let gyldne.
Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, indtil krydderierne begynder at dufte.
Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.
Dild-olie: Blend dild og olie sammen i blender eller foodprocessor.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft.
Dryp dild-olie over suppen inden servering, og drys med valnødde-dukkah.
Velbekomme!
TIP: Dukkah er en egyptisk blanding af urter, nødder og krydderier. Find det hos din etniske købmand eller i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.