Denne cremede suppe er hurtig at lave og perfekt til en mandag. Her får du opskriften på blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
4 personer
Det skal du bruge
1 løg
1 blomkål
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
1 l hønsebouillon
2 laurbærblade
½ tsk. friskrevet muskatnød
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
Topping
4 stilke frisk grønkål
½ spsk. olivenolie
1 knsp. salt
70 g serranoskinke
Servering
4 skiver rugbrød
Sådan laver du blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano
Pil og hak løg.
Del blomkål i små buketter, og skær stokken i små tern.
Steg løg og blomkål let i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Krydr med salt og peber, og vend rundt, så blomkålen ikke tager farve.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og muskatnød. Lad suppen simre i 15 minutter.
Topping: Tænd ovnen på 200°.
Skyl grønkålen, og riv bladene af stilkene. Massér olien ind i kålbladene, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 10 minutter, til kålen er sprød.
Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprød.
Tag laurbærbladene op af suppen, og blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt fløde, og smag til med citronsaft.
Servering: Top suppen med grønkål og serranoskinke, og servér med ristet rugbrød.