Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Crumble med bær og hasselnødder
28. marts 2022
Af:
Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager
40 min
8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
150 g grovvalsede havregryn
200 g hasselnødder
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g koldt smør
1 æg
125 g brombær
125 g hindbær
125 g ribs
1 tærteform, 20-24 cm i diameter
Servering
cremefraiche 18 % eller flødeskum
Sådan laver du crumble med bær og hasselnødder
Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir.
Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel.
Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft.
Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver.
Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen.
Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel.
Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3.
Skyl bærrene, og fordel dem over bunden.
Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen.
Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.
Inspiration til andre crumbles
Se også
Mad
Crumblecake med hindbær og æble
Se også
Mad
Crumblecake med rabarber og hindbær
Læs mere om:
crumble
|
bær
|
sommerbær
|
Opskrifter på kage
|
nødder
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også