Crumblecake med hindbær og æble
Mad

Crumblecake med hindbær og æble

26. juli 2021
Af:
Crumblecake er en hurtig dessert, der altid gør lykke. Du kan samle kagen om morgenen, stille den på køl og bage den, lige før gæsterne kommer
30 min6 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 2 store røde æbler i små terninger (1 cm)
  • 125 g frosne hindbær
  • 2 spsk. rørsukker

Crumbledej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 50 g hakkede mandler
  • 4 spsk. akaciehonning
  • 100 g sukker
  • kornene fra 1 stang vanilje
  • 100 g blødt smør

Tilbehør

  • 6 små kokotter eller et stort tærtefad på 24 cm i diameter

Sådan laver du crumblecake med hindbær og æble

  1. Bland æbleterningerne med de optøede hindbær.
  2. Fordel frugten i et stort smurt tærtefad eller i 6 små kokotter, og drys med sukker. Stil til side.
  3. Crumbledej: Bland mel, havregryn, mandler, honning, sukker, vaniljekorn og smør sammen med fingrene til en smuldredej.
  4. Fordel dejen over frugten.
  5. Bag kagen i en 200° varm ovn i 30-40 minutter i en stor form og i 10 minutter, hvis dejen er i små forme. Overfladen skal blive sprød og gylden.
  6. Servér den lune crumblecake.

Velbekomme!

Tip: Du kan evt. servere den lune crumblecake med cremefraiche eller flødeskum til.

Inspiration til andre opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også