studenterbrød
Mad

Hjemmelavede studenterbrød

23. marts 2023
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lav dine egne luksus-studenterbrød, de smager så meget bedre end dem, du kan købe hos bageren. Her får du opskriften på hjemmelavede studenterbrød.
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 5 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter

MØRDEJ

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 75 g koldt smør
  • ½-1 æg

FYLD

  • 1 dl + 2 spsk. hindbærmarmelade
  • 2 spsk. mørk rom eller romessens

GLASUR

  • 150 g flormelis
  • ½-1 æggehvide
  • frysetørrede hindbær

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede studenterbrød

Tid: 1 time. Bagetid: i alt 45 minutter. Hviletid: mindst 1 time

Vi kender alle studenterbrød fra bageren med mørdej, hindbærsyltetøj, romkugledej og glasur. Det er en ægte klassiker, og her får du opskriften på en luksus-version af den populære kage.

Kage til fyld

  1. Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde, og afkøl let.
  2. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, bagepulver og salt i chokolademassen.
  3. Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med hviderne, til du får en ensartet masse.
  4. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl helt.

Mørdej

  1. Bland mel, flormelis og salt i en skål, og smuldr smørret heri.
  2. Pisk ægget sammen, og hæld det i mørdejen, lidt efter lidt, til du kan samle dejen til en kugle.
  3. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 175°.
  4. Rul mørdejen ud i en firkant på 25 x 25 cm, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er fast, og kanterne er gyldne. Afkøl.

Fyld

  1. Smuldr chokoladekagen i en skål. Tilsæt 1 dl hindbærmarmelade, og rom, og rør det til en jævn masse.
  2. Smør 2 spsk. hindbærmarmelade ud på den afkølede mørdej, og pres fyldet ovenpå i et jævnt lag på 3-5 cm.

Glasur

  1. Pisk flormelis sammen med æggehvide.
  2. Smør glasuren ud over fyldet, og drys med frysetørrede hindbær.
  3. Skær kagen i små firkanter.

Hvis du er vild med studenterbrød, så er det her helt sikkert også for dig:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også