Udgivet første gang d. 19. august 2010 Foto: Lars Ranek
Den klassiske Pære Belle Helene dessert har fået et lille twist hyldeblomstsaft, og en skøn smag af blomster. Pærerne kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskab i lagen.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 pærer
SUKKERLAGE
½ l vand
2 dl hyldeblomstsaft
250 g sukker
½ god vaniljestang
CHOKOLADESAUCE
100 g god mørk chokolade, 70 %
2 ½ dl piskefløde
TILBEHØR
god vaniljeis
PYNT
25 g fintskåret chokolade
Pære Belle Helene — den bedste
Skræl pærerne, og fjern kernehuset fra bunden med et parisiennejern eller en lille kniv.
Kog vandet op sammen med hyldeblomstsaft, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad lagen koge, til sukkeret er smeltet.
Kom pærerne i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.
Hak chokoladen.
Bring fløden i kog; skru ned for varmen, tilsæt chokoladen, og pisk saucen let sammen, til al chokoladen er smeltet.Anret den hele pære på en tallerken; hæld lidt af sukkerlagen over. Kom chokoladesauce ved, og anret med en stor kugle is drysset med chokolade.