Vafler med bærkompot og bærskum
Mad

Vafler med bærkompot og bærskum

7. marts 2022
Af: Susanne Gustafsson
Foto: Columbus Leth
De knasende sprøde vafler skal serveres lune. De smager himmelsk med bærkompot og bærskum
18 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 knsp. bagepulver
  • Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
  • Korn af ½ stang vanilje
  • 2½ dl sødmælk
  • 4 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 25 g smeltet smør (gem halvdelen til at smøre vaffeljernet med)

Bærkompot og bærskum til vafler

  • 2½ dl piskefløde
  • 125 g hindbær/solbær
  • 250 g jordbær
  • 4-6 spsk. rørsukker (alt efter hvor søde bærrene er)
  • ½ stang vanilje

Opskrift - sådan laver du vafler med bærkompot og bærskum

1. Bland mel, salt, bagepulver, appelsinskal og vaniljekorn sammen, og rør mælken i, til du har en klistret masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Kom sukkeret i. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

2. Bærskum: Pisk fløden til skum. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og vaniljestang. Vend lidt af saften i flødeskummet. Stil bær og skum til side. Rør dejen igennem, og vend halvdelen af smørret i - dejen skal være let tyktflydende.

3. Bag vaflerne på et varmt vaffeljern smurt med smeltet smør.

Læs mere om:

Læs også