Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Enchiladas med pulled kylling
6. februar 2020
Af:
Emma Martiny
foto Winnie Methmann.
De lækreste mexicanske enchiladas er tortillas fyldt med krydret kylling, bagt i ovnen. Her får du opskriften på enchiladas med pulled kylling.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE:
400 g kyllingebrystfilet
2 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. olivenolie til stegning
2 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. chilipulver
1 dåse hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
2 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber
8 hvedetortillaer
150 g cheddar
TIL SERVERING:
1 dl cremefraiche 18 %
1 avocado
3 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
Opskrift - sådan laver du enchiladas med pulled kylling:
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde, til løgene bliver klare.
Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med.
Rør hakkede tomater og tomatpuré i.
Læg kyllingebrystfileterne i gryden, og rør rundt, så de er dækket af tomatsauce.
Lad det hele simre under låg i 30 minutter, til kødet er helt mørt.
Tag kyllingebrystfileterne op af gryden, og riv kødet fra hinanden med 2 gafler.
Læg kødet tilbage i gryden, rør rundt, og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°.
Fyld pulled chicken i hvedetortillas, rul dem sammen, og læg dem i et ovnfast fad.
Top med revet cheddar, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
SERVERING: Dryp cremefraiche over fadet, og pynt med skiver af avocado, fintsnittet forårsløg og koriander. Servér straks.
Se også
Mad
Vegetar-enchiladas
Ugens andre opskrifter
Torsdag:
Risotto med spinat og tigerrejer
Læs mere om:
mexicansk
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også