Alt i ét ovnfad er nemt og bekvemt og giver et minimum af opvask. Helt perfekt på travle hverdage. Her får du opskriften på fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE:
50 g pankorasp
25 g parmesan
2 håndfulde frisk basilikum
salt og peber
600 g torskefilet
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. olivenolie
OVNBAGTE GRØNTSAGER:
800 g kartofler
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
TIL SERVERING:
½ usprøjtet citron
1 håndfuld frisk basilikum
Opskrift - sådan laver du fisk med basilikumrasp og ovnebagte kartofler:
OVNBAGTE GRØNTSAGER: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Vend kartofler og peberfrugter med olie, og krydr med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i 35 minutter.
Blend pankorasp, parmesan og basilikum i en minihakker eller foodprocessor til en grov rasp. Krydr med salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker, og fordel dem oven på grøntsagerne i fadet. Smør sennep på toppen af fiskestykkerne, drys med basilikumrasp, og dryp med lidt olie. Sæt ovnfadet tilbage i ovnen, og bag retten i 15 minutter, til fisken er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
SERVERING: Riv citronskallen fint, og drys den over retten sammen med friske basilikumblade. Krydr med lidt ekstra salt og peber, og servér straks.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.