Lune fiskefileter er en klassiker til julefrokosten. Pift den sprøde fiskefilet op med hjemmelavet rodfrugtremoulade
DET SKAL DU BRUGE
12 rødspættefileter
havsalt
friskkværnet peber
50-100 g rugmel
100 g smør
GROV RODFRUGTREMOULADE
1 persillerod
1 gulerod
3 syltede drueagurker (50 g) i små terninger
1 spsk. finthakket dild
1 spsk. finthakket estragon
1 spsk. finthakket kørvel
1 skalotteløg, finthakket
1 dl god mayonnaise
½-1 dl cremefraiche 18 %
havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker
Opskrift - sådan laver du fiskefilet med rodfrugt-remoulade
GROV RODFRUGTREMOULADE: Skær persillerod og gulerod i små terninger, og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl, og dup dem tørre.
Bland dem med drueagurker, krydderurter og skalotteløg. Vend mayonnaise i sammen med cremefraiche, og smag til med salt, peber og sukker.
Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmel. Smelt smørret på en stor pande. Steg fileterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 minutter på hver side. Servér fiskefileterne med grov rodfrugtremoulade.