Fiskefilet med rodfrugt-remoulade
Mad

Fiskefilet med rodfrugt-remoulade

7. marts 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lune fiskefileter er en klassiker til julefrokosten. Pift den sprøde fiskefilet op med hjemmelavet rodfrugtremoulade

DET SKAL DU BRUGE

  • 12 rødspættefileter
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 50-100 g rugmel
  • 100 g smør

GROV RODFRUGTREMOULADE

  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 3 syltede drueagurker (50 g) i små terninger
  • 1 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • 1 spsk. finthakket kørvel
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 dl god mayonnaise
  • ½-1 dl cremefraiche 18 %
  • havsalt, friskkværnet peber og lidt sukker

Opskrift - sådan laver du fiskefilet med rodfrugt-remoulade

  1. GROV RODFRUGTREMOULADE: Skær persillerod og gulerod i små terninger, og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl, og dup dem tørre.
  2. Bland dem med drueagurker, krydderurter og skalotteløg. Vend mayonnaise i sammen med cremefraiche, og smag til med salt, peber og sukker.
  3. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmel. Smelt smørret på en stor pande. Steg fileterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 minutter på hver side. Servér fiskefileterne med grov rodfrugtremoulade.

TIP: Server sammen med friskbagt rugbrød for ekstra fylde.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også