Den lyse fiskesuppe varmer på en kølig dag og indeholder masser af gode grøntsager. Her får du opskriften på fiskesuppe med knoldselleri og fennikel.
25 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g kulmulefilet uden skind og ben
500 g knoldselleri
2 fennikler
2 porrer
25 g smør til stegning
7 dl fiskebouillon
3 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
½ citron
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
godt brød
Opskrift - sådan laver du fiskesuppe med knoldselleri og fennikel
Skræl knoldselleri, og skær den i tern. Rens fennikler, og skær dem i tynde skiver fra top til bund (gem den grønne top til pynt). Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær den hvide del af porrerne i tynde skiver, og steg dem i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune). Tilsæt knoldselleritern og fennikel, og lad det stege med et par minutter.
Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Skær kulmulefileterne i pæne stykker, og læg dem i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
Hæld fløde i suppen, kog op, og tag gryden af varmen.
Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér suppen med brød til.
TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.