Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Disse fine flødeboller er ikke svære at lave og smager fortryllende. De brændte mandler kan du lave selv eller måske købe helt frisklavede på byens torv
14 stk
Bunde
20 g brændte mandler
100 g marcipan
Appelsinskum
75 g rørsukker
40 g glukosesirup
30 g vand
korn af ½ vaniljestang
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk. rørsukker
skal af 1 usprøjtet appelsin
1 sukker- eller stegetermometer
1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter
Chokoladeovertræk
50 g brændte mandler
150 g mørk chokolade
Sådan laver du flødeboller med brændte mandler & appelsinskum
Bunde: Hak de brændte mandler groft, og ælt dem ind i marcipanen. Rul marcipanen ud i ½ cm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir, og udstik små runde marcipanbunde med en kageudstikker.
Appelsinskum: Bring rørsukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og rør, til massen har en temperatur på 117° (brug et sukker- eller stegetermometer).
Pisk æggehvider og 1 spsk. rørsukker næsten stift med en elpisker.
Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehviderne, samtidig med at du pisker, og pisk videre i ca. 8 minutter.
Riv skallen af appelsinen fint, og vend den i skummet.
Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud på bundene.
Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Chokoladeovertræk: Hak de brændte mandler groft. Overtræk flødebollerne med smeltet mørk chokolade, og pynt med de hakkede mandler. Opbevar på køl.
Velbekomme!
Tip: Erstat evt. den revne appelsinskal i skummet med lakridspulver, frysetørret hindbærstøv eller stødt kanel. Vil du gå all in, kan du lave opskriften med hjemmelavede brændte mandler.