Bagte rødbeder med gedeost
Mad

Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing

15. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Bagte rødbeder og gedeost er en overdådig kombination, som både går godt i en salat og som tilbehør til et godt stykke kød. Her får du opskriften på en lækker forret med bagte rødbeder, gedeost og syrlig hvidvinsdressing.
6 personer

Bagte rødbeder

  • 3 rødbeder
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g gedeost i rulle
  • 1 spsk. tørret oregano

Hvidvinsdressing

  • 4 spsk. hvidvin
  • 1 spsk. grov sennep
  • 8 spsk. olivenolie

Honningristede valnødder

  • 50 g valnødder
  • 2 spsk. honning

Til severing

  • 1 bakke feldsalat

Rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing

  1. Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og læg dem i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag rødbederne møre i ovnen i 45 minutter.
  2. Skær derefter rødbederne i tykke skiver på langs.
  3. Skær gedeost i skiver, og læg et stykke gedeost på hver rødbedeskive.
  4. Læg dem tilbage i bradepanden. Drys med oregano, og dryp med mere olie. Bag dem yderligere 6-7 minutter i ovnen.
  5. Hvidvinsdressing: Rør hvidvin sammen med sennep. Tilsæt olien, lidt ad gangen, under omrøring
  6. Honningristede valnødder: Læg valnødder på en kold pande. Dryp honning udover.
  7. Tænd for kogepladen, og steg valnødderne i 6-8 minutter, til de begynder at tage farve og karamellisere.
  8. Afkøl på et stykke bagepapir, og hak dem.
  9. Servering: Skyl feldsalaten, og anret den på 6 tallerkener. Læg de bagte rødbeder med gedeost ovenpå.
  10. Dryp med hvidvinsdressing, og drys med valnødder.

Bagte rødbeder med ost, dressing og nødder

Rødbeder har en lækker, jordet smag, som bliver lidt sød, når de bages, og derfor går bagte rødbeder rigtig godt sammen med lidt skarpere oste, som gedeost. Hvis du ikke er så god til stærke oste, kan du skifte gedeosten ud med en mildere udgave og lave bagte rødbeder med fetaost.

Bagte rødbeder til forret

Opskriften her er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagte rødbeder med gedeost, fyldt kyllingebryst med marsalasauce og chokolademousse med Grand Marnier. Få opskrifterne på hovedret og dessert her:

Læs også