Medisterpølse er en sand klassiker, men har du prøvet at lave medisterpølse selv? Det er ikke nær så svært, som man skulle tro. I denne opskrift anbefaler vi, at du serverer din hjemmelavede medisterpølse med timiansennep.
8 stk
Medisterpølse
400 g hakket svinekød
2 tsk. salt
1 lille løg, revet
1 spsk. tørret timian
½ tsk. allehånde
1 dl hvedemel
2½ dl kold mælk (eller vand)
1 æg
1-2 meter svinetarm, vasket (bestilles hos slagteren)
Timiansennep
1 dl dijonsennep
2 spsk. flydende honning
1 spsk. hakket timian
Tilbehør
rødbeder
Sådan laver du medisterpølse
Medisterpølse: Rør kødet med salt, løg, timian, allehånde, mel, mælk og æg.
Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
Kom farsen i en sprøjtepose med en stor tylle for enden, og træk tarmen på tyllen - eller kom den i en kødhakker med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet.
Pres farsen i tarmen. Den skal ikke være for fyldt - tænk på rå grillmedister fra slagteren - drej tarmen rundt, hver gang du har den pølselængde, du ønsker.
Fortsæt, til der ikke er mere fars.
Luk enderne, og prik forsigtigt pølserne med en nål.
Kog dem forsigtigt i vand lige under kogepunktet i ca. 10 minutter.
Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle.
Gem dem i op til et døgn i køleskab, eller smid dem direkte på en varm pande med lidt olie.
Steg dem ved medium varme, til de er lækre og sprøde.
Timiansennep: Rør sennep, honning og hakket timian sammen.
Servér de varme pølser med sennep og rødbeder til din julefrokost.