1. Grønkålspesto: Pil hvidløget. Skær parmesan i meget små stykker. Kom det i en blender sammen med pinjekerner, og blend godt. Tilsæt hakket grønkål sammen med olivenolien. Tilsæt så meget olie, at pestoen får en god, lidt grov konsistens. Smag til med salt og peber.
2. Kog æggene smilende, i 5-6 minutter. Lad dem køle af, og pil dem forsigtigt. Varm en pande godt op, og tilsæt olie og chilisauce. Steg 1-2 æg ad gangen. De skal kun lige røre panden, rystes, vendes forsigtigt og tages af igen.
3. Servering: Anret grønkålspesto på 4 tallerkener, og læg 1 æg på hver. Drys med chiliflager. Servér med ristet rugbrød og resten af grønkålspestoen.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående smilende æg, vintergryde og bagte æbler med nødder. Få opskrifterne til hovedret og dessert her