Du har måske din egen favoritopskrift på frikadeller, men denne variant med kalvekød og havregryn er et sikkert hit.
1. Spidskålssalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 15-20 minutter, og lad dem køle helt af. Skær dem i halve. Snit spidskål helt fint. Bælg ærterne. Rør rygeost sammen med yoghurt og dild. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og pynt med dild.
2. Frikadeller: Rør hakket kalvekød sammen med salt og æg. Pil og riv løget groft, og rør det i farsen. Tilsæt havregryn, hvedemel og mineralvand, så farsen får en fast konsistens. Krydr med peber. Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, så de får en sprød skorpe. Skru ned for varmen, og lad dem stege, til de er gennemstegte. Servér frikadeller med spidskålsalaten som tilbehør.
TIP: Ikke så vild med rygeost? Så brug hytteost eller skyr i stedet.
UGENS ANDRE OPSRKIFTER
Mandag: Ovnstegt kylling med pesto og sprød kartoffelsalat - Få opskriften her
Tirsdag: Bøfsandwich med coleslaw og syltede skalotteløg - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med råstegte kartofler og vandmelonsalat med feta - Få opskriften her
Fredag: Laks med spaghetti og bønnesalat med små tomater - Få opskriften her