Du skal snitte og binde lidt i kyllingelårene, men så får du også nogle ret lækre små ”ballotiner”, som de hedder. Frisk timian inden i og i saucen giver en fin, ikke for kraftig smag
4 personer
Tid i alt 50 min
Fars
400 g hakket kyllingekød
1 lille æg
1 fed hvidløg, knust
1½ spsk. finthakkede soltørrede tomater i olie
2 tsk. st. spidskommen
1 lille dusk timian, friskhakket
salt og kværnet peber
ca. ½ dl fløde 9 % eller piskefløde
Endvidere
bomuldssnor
olie til stegning
3-4 nye løg i kvarter
2 fed hvidløg i grove stykker
4 cherry- eller blommetomater
1½ dl tør hvidvin
1½ dl hønsebouillon
1 dusk frisk timian
1 dl sorte oliven
ca. 1 dl fløde 9 % eller piskefløde
200 g cherry- eller blommetomater
Tilbehør
god, nykogt pasta
Opskrift - sådan laver du fyldte kyllingelår med timian og tomat
Rør farsen sammen til en fast fars. Skær benet ud af kyllingelårene, og bred dem ud med skindsiden nedad.
Smør et tyndt lag fars på, kom lidt timian på, og fold dem sammen (du bruger kun ca. halvdelen af farsen - steg resten). Bind godt omkring lårene med bomuldssnor.
Brun dem på alle sider i lidt olie. Kassér evt. fedtet. Svits løg, hvidløg og de 4 tomater, og hæld vin og bouillon ved. Krydr med salt, peber og lidt timian. Lad det hele simre under låg i ca. 35 minutter.
Kom oliven og fløde ved, og lad det koge uden låg i ca. 10 minutter. Smag skyen til. Jævn den evt.
Steg de hele tomater hårdt i lidt olie med masser af timian over. Læg dem oven på retten til sidst. Servér med nykogt pasta.
Herunder finder du flere lækre opskrifter med kylling