Tryl græskarret om til en drøm af en kage, der både er saftig og top-lækker at indtage i hyggeligt selskab. Græskarkagen her går du ikke fejl i byen med!
12 stk
INGREDIENSER
300 g renset græskar
250 g smør
250 g rørsukker, lys eller mørk
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
Evt. 2 spsk flormelis
Sådan laver du græskarkage med kanel:
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv græskarkødet fint.
Pisk blødt smør og sukker luftigt og pisk æggene i, et ad gangen. Rør græskar i dejen.
Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i dejen.
Hæld dejen i en smurt form, ca. 25 x 35 cm, og bag den i ca. 45 min.
Afkøl kagen på en rist og drys evt. lidt flormelis over.
Tips til opskriften
Vi foretrækker græskarkagen uden topping, men er du af en anden skole, kan den sagtens klare et lag flødeostecreme eller lidt glasur som pynt.
Græskarkagen kan fint fryses ned, hvis du - mod forventning - ikke får spist det hele. Tag den blot ud af fryseren og lad den tø op i køleskabet, når du skal have en hurtig omgang kage til kaffen.
Hvilken slags græskar, du bruger, er op til dig. Et bud på en sort, der egner sig ekstra godt til kagen her, er hokkaido.