Ugens fredagsopskrift er grillet bøf og svampe med krydderurtesalsa. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min
INGREDIENSER
½ bundt forårsløg
½ fed hvidløg
2 spsk. kapers
2 tsk. dijonsennep
1 håndfuld basilikumblade
1 lille håndfuld mynteblade
2 håndfulde bredbladet persille
2-2 spsk. æbleeddike
½ dl virkelig god olivenolie
salt og peber
BØF OG SVAMPE
400 g blandede svampe i mundrette stykker
olivenolie
salt og peber
2 gode bøffer
mere olie
Opskrift - Sådan laver du grillet bøf og svampe med krydderurtesalsa
Skær forårsløgene i grove stykker. Kom forårsløg, hvidløg, kapers og sennep i en foodprocessor eller minihakker, og blend. Tilsæt basilikum, mynte og persille, og blend igen.
Kom eddike i og til sidst olien, lidt ad gangen. Blend, til salsaen er dejlig og cremet, men stadig har en smule tekstur. Smag til med salt og peber.
Bøf og svampe: Steg svampene gyldne i olivenolie på en stor, varm pande. Steg bøfferne rosastegte, og krydr med salt og peber.
Anret svampene med skiver af bøf og rigelige mængder af krydderurtesalsa over. Giv gerne en salat eller dampede grøntsager til.
TIP: Retten er også skøn på en lun buffet til mange gæster.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.