https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/04/1314-ugens-madplan/1314-mad-onsdag.jpg
Mad

Quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler

6. april 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er quinoa-frikadeller med blomkål og kartofler. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

INGREDIENSER

  • 400 g små kartofler
  • olivenolie
  • ½ blomkål i mundrette stykker
  • saft + fintrevet skal af 1 økocitron
  • salt
  • 1 håndfuld bredbladet persille, snittet

Frikadeller

  • 3 fed hvidløg
  • 200 g babyspinat
  • salt
  • ½ portion kogt quinoa fra tirsdag
  • 1 æg
  • olivenolie

TILBEHØR

  • Salat

1. Rist kartoflerne gyldne og næsten møre i olivenolie på en varm pande. Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 5-7 minutter, til både kartofler og blomkål er møre. Tilsæt citronskal og citronsaft, og smag til med salt. Vend hakket persille i lige inden servering.

2. Rist imens hvidløg i olivenolie på en varm pande, det må gerne blive let gyldent. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og kom den i en si, så væden drypper af. Vend spinat sammen med quinoa og æg. Form forsigtigt "farsen" til frikadeller, og steg dem i olivenolie på en varm pande i 3-4 minutter på hver side.

Servér frikadellerne med ristede kartofler og blomkål og blandet salat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i peberrodssauce - Få opskriften her

Læs også