Bagt laks med ingefær og quinoasalat
Mad

Bagt laks med ingefær og quinoasalat

15. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Laks og quinoa forsyner dig med både protein og omega-3. Her får du opskriften på bagt laks med ingefær og quinoasalat
4 personer

BAGT LAKS

  • 800 g laksefilet uden skind
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 cm frisk ingefær

QUINOASALAT

  • 250 g quinoa
  • 2 rødløg
  • 1 agurk
  • 1 bundt basilikum
  • 4 spsk. kapers
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Bagt laks med ingefær og quinoasalat

  1. Bagt laks: Tænd ovnen på 200°. Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres citronsaft over laksen, og krydr med salt, peber og friskrevet ingefær. Bag laksen i ovnen i 15 minutter.
  2. Quinoasalat: Skyl quinoaen i en si. Hæld quinoaen i en gryde, hæld vand på, til det dækker, og kog quinoaen i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra gennem en si, og skyl quinoaen med koldt vand.

    Pil løgene, og skær dem i fine både. Skyl agurken, og skær den i små tern.

    Hak basilikum fint. Vend løg, agurk, basilikum, kapers og quinoa sammen i en skål.

    Rør balsamico og olie sammen, og vend det i quinoasalaten. Smag til med salt og peber.
  3. Servér quinoasalaten som tilbehør til lun bagt laks.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også