And, grønkål og mayo-dressing er bedste venner, når de mødes og får lov at komplementere hinanden. Her får du opskriften på grønkålssalat med and og mayo-dressing
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
2 andebrystfileter
salt og friskkværnet peber
smør til stegning
SPELTSALAT
4 dl speltkerner
5 stilke frisk grønkål
50 g valnøddekerner
2 små æbler
MAYO-DRESSING
4 spsk. god mayonnaise
2 spsk. honning
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
groft brød
Grønkålssalat med and og mayo-dressing
SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Hæld kålbladene i en stor skål.
MAYO-DRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til. Hæld dressingen over grønkålen, og massér den ind i kålbladene med hænderne, til kålen bliver blød. Vend de kogte speltkerner i.
Rids skindet på andebrystfileterne med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg andebrysterne på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg i 5 minutter, til de er let rosa indeni. Lad kødet hvile i 10 minutter, inden det skæres i tynde skiver.
SPELTSALAT, FORTSAT: Rist valnødder på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og skær æbler uden kernehus i papirtynde både. Vend skiver af and, valnødder og æblebåde i salaten.
SERVERING: Skær brødet i skiver, og servér til retten.