Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
28. marts 2022
Af:
Emma Martiny
Foto: Nina Malling
En skål fyldt med komfort og dybde, der forkæler dine smagsløg. En perfekt kombination af det søde, spicy og sprøde
5 min
4 personer
Tid i alt 25 min
Det skal du bruge
2 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. olivenolie
½ kg gulerødder
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
7 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
Rugbrødsknas
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
Servering
bredbladet persille
kerner af ½ granatæble
cremefraiche 18 %
Sådan laver du gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits det sammen i olie i en gryde.
Skræl gulerødder, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Lad dem stege med i gryden.
Tilsæt krydderier, og lad dem svitse, til de begynder at dufte.
Hæld bouillon i gryden, og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender.
Varm den op i gryden sammen med fløde, og smag til.
Rugbrødsknas:
Tænd ovnen på 200°.
Hak rugbrødet til grove krummer.
Vend med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rist dem i ovnen i 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servering:
Skyl og hak persillen.
Top suppen med rugbrødsknas, granatæblekerner, persille og cremefraiche.
Velbekomme!
Prøv også:
Kartoffelporre-suppe.
Inspiration til andre suppeopskrifter
Se også
Mad
Broccolisuppe med citronristede kammuslinger
Se også
Mad
Minestronesuppe
Læs mere om:
Opskrifter på supper
|
gulerodssuppe
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også