Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter på nye måder. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
4 personer
INGREDIENSER
2 bagekartofler (ca. 400 g)
1 bundt forårsløg
3 dl sødmælk
3 dl mild hønsefond
1 spsk. karry
salt og friskkværnet peber
2 dl græsk yoghurt
RUGBRØDSCRUNCH
2 skiver daggammelt rugbrød
1 spsk. smør til stegning
TIL SERVERING
4 skiver røget laks
dild
salt og friskkværnet peber
Opskrift - Sådan laver du kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker. Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber. Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
Rugbrødscrunch: Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
Servering: Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.