Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter til 4 personer
Frikadeller er skøn hverdagsspise. Og her serverer vi frikadeller med lidt anderledes tilbehør. Lasagnen får et helt andet præg, når du bruger ricotta og friske grøntsager i stedet for den sædvanlige kødsauce
1. Frikadeller: Rør hakket kød med salt i en skål. Pil og riv løget groft. Rør løget i farsen sammen med mælk og mel. Krydr med peber, paprika og chiliflager. Varm en pande op med olie, og form farsen til små kugler ved hjælp af en ske. Steg dem godt på alle sider, og sæt dem på spyd.
2. Sommerlasagne: Kog lasagnepladerne i spilkogende letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Skær dem i stykker på ca. 8 x 8 cm. Skyl squashen, og skær den i aflange, tynde skiver med en tyndskræller. Læg skiverne i en skål sammen med friskbælgede ærter, og dryp med olivenolie. Rør ricotta med fintrevet citronskal, salt og peber. Rens chilien, og skær den i fine tern. Saml 4 små lasagner på hver tallerken: Begynd med 1 lasagneplade, derefter et lag ricottacreme, squash og ærter, og gentag i samme rækkefølge. Drys med chili, og servér straks sammen med frikadeller på spyd og brød.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.