Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med frisk ananas og kokos-quinoa
1. MARINADE: Riv hvidløg og ingefær, og bland dem med marinadens øvrige ingredienser i en frysepose. Skær kyllingefileterne i grove tern, og læg dem i posen. Massér marinaden ind i kødet, og lad det marinere på køl i mindst 1 time og gerne op til 24 timer.
2. KOKOS-QUINOA: Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i kokosmælk og vand tilsat salt, indtil de små haler på quinoafrøene frigøres (se også kogetid på pakken).
3. Tænd ovnen på 200°. Skær ananas, peberfrugter og rødløg i grove stykker. Kom ananas og peberfrugter i posen til kyllingen, og vend rundt. Sæt dernæst posens indhold samt rødløg på spyd. Fordel spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter. Spyddene smager også godt grillet.
3. KOKOS-QUINOA, FORTSAT: Vend limesaft og fintrevet limeskal samt finthakket koriander og mynte i den færdigkogte kokos-quinoa. Pynt med kokosflager.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fuldkornstærte med grøntsagsruller – Få opskriften her
Tirsdag: Pita-pizza med pesto, serranoskinke og friske figner – Få opskriften her
Torsdag: Rødspætte-pakker og pasta med ricotta-pesto – Få opskriften her
Fredag: Krydret farsbrød med kartofler og græsk salat – Få opskriften her