Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på mørbrad med bagte rabarber og chili.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
2 afpudsede svinemørbrader
1 potte citrontimian
ca. 20 g smør til bruning
salt og friskkværnet peber
kødsnor
BAGTE RABARBER
1 bundt rabarber
1 rødløg
½-1 frisk rød chili
¾ dl lyst rørsukker
1½ spsk. lys vineddike eller æbleeddike
TILBEHØR
små nye kartofler
frisk dild
Opskrift - Sådan laver du mørbrad med bagte rabarber og chili
Bagte rabarber: Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak chilien meget fint. Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, og fordel rabarber, løg og chili heri. Drys sukker over, og dryp med eddike. Sæt bradepanden i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter, til rabarberne er møre, men stadig hele. Afkøl.
Dup kødet tørt. Læg en masse skyllede timianstilke på hver mørbrad, og snør dem fast med kødsnor. Brun dem godt på alle sider i smør på en stor pande. Læg mørbraderne i et lille ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg dem færdige i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Lad dem hvile under alufolie 10-15 minutter. Pil snoren af kødet, og skær det i tykke skiver.
Servér med nye kartofler vendt med hakket dild og bagte rabarber som tilbehør.