Muslinger har kort tilberedningstid og kan derfor sagtens serveres på en hverdag.
1. Muslinger: Læg muslingerne i en stor skål med koldt vand. Hæld vandet fra, og kassér de muslinger, der er i stykker, eller som ikke vil lukke sig, når du banker dem mod bordpladen. Skrub muslingerne enkeltvis under rindende vand, og fjern den sorte dusk, de har siddet fast ved. Dup muslingerne tørre i et viskestykke. Pil og halvér hvidløg. Rist muslingerne i olie i en stor gryde sammen med hvidløg og timian. Skrub gulerødderne, og skær dem i strimler. Pil løgene, og skær dem i skiver. Læg gulerødder og løg i gryden, og tilsæt ingefærøl og bouillon. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i 2-3 minutter, til de åbner sig.
2. Servering: Tag muslingerne op med en hulske (kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen), og fordel dem i portionsskåle. Hæld lidt af lagen og grøntsagerne ved. Pynt med skovsyre. Servér muslingerne med godt brød, og stil olie, salt og peber frem på bordet.
TIP: Ingefærøl giver saucen en sødlig, krydret smag, men kan sagtens erstattes med hvidvin.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kalvekotelet med løvstikkesmør og squashsalat - Få opskriften her
Tirsdag: Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager - Få opskriften her