PRØV OGSÅ: En lun og lækker vintergryde med nakkefilet, selleri og æbler
1. Tænd ovnen på 200°. Pil hvidløget. Knus hvidløg og fennikelfrø i en morter. Skyl og riv skallen af appelsinen. Rør hvidløg, fennikelfrø, appelsinskal, salt, peber og olie sammen i en skål. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i både. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Fordel kartofler og løg på en bradepande, og dryp halvdelen af olien over. Læg nakkefileten ovenpå, og dryp resten af olien over den. Pres appelsinsaften fra den revne appelsin over kartofler, løg og nakkefilet, og steg retten i ovnen i ca. 45 minutter.
Servering: Skær appelsinen i både. Skær nakkefileten i tynde skiver, og servér med kartofler, løg og appelsinbåde til.
TIP: Hvis du ikke har en morter, kan du hakke krydderierne fint i en minihakker
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat - Få opskriften her
Tirsdag: Bagt laks og quinoasalat med spinat, avocado og grapefrugt - Få opskriften her
Torsdag: Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris - Få opskriften her