1. PERSILLEPESTO: Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med friskrevet ost, persille, citronsaft, olie og salt i en blender eller minihakker. Tilsæt evt. mere olie, indtil pestoen har opnået den rette konsistens.
2. Skær brødet i skiver, så du får den mængde toasts, I ønsker. Smør halvdelen af skiverne med pesto. Rul den anden halvdel af brødet ind i to stykker serranoskinke hver, og klap dem sammen med brødet smurt med pesto, så skinken bliver holdt på plads. Opvarm smør og/eller olie på en pande (brug gerne en grillpande), og læg toastene på panden med skinken nedad. Læg osteskiver oven på hver toast, så det smelter en smule. Vend dem på panden, når skinken er sprød, så osten bliver flot gylden. Servér straks.
TIP: Gem gerne halvdelen af persillepestoen til fredagens måltid.
Prøv også den lækreste toast-opskrift: Hjemmelavet cowboytoast
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her
Onsdag: Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli – få opskriften her
Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her