Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på orientalske karrysild med peberrod og æbler
6 personer
DET SKAL DU BRUGE
6 hele marinerede sildefileter
DRESSING
2 dl god mayonnaise
2 dl cremefraiche 18 %
3 spsk. god karry
2 spsk. fintrevet ingefær
2 spsk. fintrevet peberrod
4 syltede drueagurker, finthakkede
havsalt og friskkværnet peber
PYNT
1 rødt æble, koriander, friskkværnet peber
TILBEHØR
rugbrød
2 smilende æg
Karrysild med peberrod og æbler
Servér de krydrede karrysild med et smilende æg - og selvfølgelig gerne med en god snaps.
Dræn sildene, og si væden fra. Dup dem helt tørre, og skær dem i firkantede lige store stykker. Bland ingredienserne til dressingen sammen, og vend sildestykkerne i. Lad sildene stå på køl i dressingen i mindst 1 time. Vask æblet; skær det i fire dele uden om kernehuset, og skær hver del i tynde både. Anret sildene på et stykke rugbrød; pynt med æbler, koriander og peber, og giv ¹/3 smilende æg til.
Der er stor forskel på sild. Hvis du vælger sild, som hedder "gammeldags modnede" får du rigtige spegesild, der er saltede og marinerede på den rigtige måde.