1. Smuldr gær i en skål sammen med sukker og salt. Tilsæt lunkent vand, og rør, til gæren er opløst. Lad blandingen stå i 5 minutter. Bland de 2 slags mel i en stor skål, lav en fordybning i midten, og hæld gærblandingen og dernæst olien i. Vend melet ind over væden med en gaffel. Ælt herefter dejen godt sammen på et mel-drysset bord, til den er blød og glat. Dæk dejen til med et rent viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
2. PIZZAFYLD: Tænd ovnen på 220°. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud med kagerulle til en firkant på ½ cm’s tykkelse. Smør tomatsauce på bunden, og top med mozzarella, skåret i skiver, og skinke. Afdryp og halvér artiskokhjerterne. Fordel halvdelen af dem på pizzaen, og gem resten til salaten. Pluk og hak rosmarin groft, og drys det på pizzaen. Dryp pizzaen med olie, og bag den i ca. 30 minutter, til den er sprød og gylden.
3. TILBEHØR: Skyl og skær hjertesalater i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Bland med resten af artiskokhjerterne, og dryp med olie. Servér til den nybagte pizza.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler - få opskriften her
Onsdag: Fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat - få opskriften her
Torsdag: Flanksteak på brød med soyamayo og salat - få opskriften her
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler - få opskriften her