ribeye
Mad

Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat

2. marts 2022
Af: Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
En gang imellem skal der bøffer på bordet. Servér med sprødstegte røsti lavet med selleri i stedet for kartofler. Her får du opskriften på ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-bøffer a 250 g
  • friskkværnet peber

BLOMKÅLSSALAT

  • 500 g blomkål
  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g hasselnødder
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. kapers
  • 4 spsk. olivenolie
  • 25 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

SELLERIRØSTI

  • 500 g knoldselleri
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

TIL SERVERING

  • 2 stilke bredbladet persille
  • salt

1. Blomkålssalat: Skyl og skær blomkålen i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skyl citronen, og riv skallen fint. Rist hasselnødderne på en tør pande i 2 minutter. Lad dem køle af; gnid hinderne af, og hak nødderne groft. Skyl og nip persillen, og hak den groft. Bland blomkål, citronskal, hasselnødder, persille, kapers og olie i en salatskål. Riv parmesan over salaten, og krydr med salt og peber.

2. Sellerirøsti: Skræl knoldsellerien, og riv den groft på et rivejern. Rør selleri og æg sammen, og krydr med salt og peber. Form selleriblandingen til små pandekager, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne. Krydr bøfferne med peber, og steg dem i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side.

3. Servering: Top bøfferne med plukket persille, krydr med salt, og servér med sprøde røsti og blomkålssalat.

TIP: Tag bøfferne ud af køleskabet 15-20 minutter før, så de ikke er iskolde, når de kommer på panden.

Læs også