1. SOJAMARINADE: Riv skallen af citronen, og pres saften. Bland citronskal og citronsaft med sojasauce og honning.
2. Læg laksestykkerne i en frysepose, hæld marinaden ned til laksen, og bind en knude på posen. Ryst forsigtigt, så marinaden fordeler sig. Lad laksestykkerne marinere i mindst 30 minutter, gerne natten over.
3. Tænd ovnen på 175°, og læg laksestykkerne i et ovnfast fad sammen med al marinaden fra posen. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, eller indtil laksen er netop gennemstegt og let karamelliseret i overfladen.
4. KIKÆRTESALAT: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i koldt vand. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Bland avocado, kikærter og smuldret feta i en skål. Snit rødkålen helt fint, og vend den i salaten. Pres limesaft over, og krydr med salt og peber. Husk, at fetaen smager salt, så spar på saltet. Top salaten med forårsløg skåret i tynde skiver og grofthakket koriander, og servér med sojamarineret laks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tærte med græskar, grønkål og feta – få opskriften her
Onsdag: Indisk kylling med ristet blomkål – få opskriften her
Torsdag: Kartoffel-smørrebrød med smilende æg – få opskriften her
Fredag: Quick pulled pork i tacos med syltet rødkål – få opskriften her