Tom kha suppe med kylling og tomat
Mad

Tom kha suppe med kylling og tomat

20. juli 2021
Af: Louisa Lorang
Ugens torsdagsopskrift er tom ka suppe med kylling og tomat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 4 dl god hønsebouillon
  • ¼ dl limesaft
  • 2 dl kokosmælk
  • 20 g ingefær i skiver
  • 4 limeblade
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 stilk citrongræs

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • salt
  • kogende vand

Fyld

  • 1 bundt forårsløg, snittede
  • 200 g små tomater
  • 1 håndfuld koriander

Opskrift - sådan laver du tom ka suppe med kylling og tomat

  1. Kom hønsebouillon, limesaft, kokosmælk, ingefær, limeblade, chiliflager, fiskesauce og sukker i en gryde.
  2. Knus citrongræsset, og kom det med i gryden.
  3. Lad det hele simre under låg i 10-15 minutter. Si det over i en ren gryde.
  4. Pochér kyllingen i kogende saltet vand i 10-12 minutter. Lad den trække færdig.
  5. Pluk den, og kom den i suppen sammen med forårsløg og tomater.
  6. Lad det varme kort, og servér straks tom ka suppe toppet med koriander.

TIP: Køb hønsebouillon fra frost hos din slagter, hvis du ikke liiige har én selv – eller erstat med en god grøntsagsbouillon, hvis du ikke kan skaffe ægte hønsebouillon.

Herunder har vi samlet nogle flere asiatisk inspirerede opskrifter:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også