Vagtler opskrift; i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler
9. juli 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Hvis du ikke kan få fat i vagtler, kan du servere hele kyllingelår i stedet.
4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min
Det skal du bruge
8 vagtler
2 fed hvidløg
10 svesker
10 stilke bredbladet persille
skal af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
16 skiver god bacon
50 g smør
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
2½ dl piskefløde
½ spsk. ribsgelé
flødegratinerede kartofler
800 g kartofler
2 dl fløde
1 dl cremefraiche
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt muskatnød
salt og friskkværnet peber
Grønne bønner
400 g grønne bønner
25 g smør
1 lille rødløg
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler
Rens vagtlerne, og dup dem tørre indvendig. Hak hvidløg, svesker og persille. Bland det med revet citronskal, salt og peber. Læg blandingen i vagtlerne, og vikl 2 skiver bacon om hver vagtel.
Læg dem i et ovnfad. Læg en lille klat smør på hver. Steg dem i en 210° varm ovn i 10 minutter. Hæld vin og bouillon ved. Skru ned til 175°, og steg dem færdige i 15 minutter.
Flødegratinerede kartofler: Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Rør fløde sammen med cremefraiche, presset hvidløg, muskatnød, salt og peber.
Læg lag af kartoffelskiver og flødeblanding i et smurt ovnfad. Bag kartoflerne 50 minutter i ovnen ved 170°.
Hæld stegeskyen fra vagtlerne i en gryde sammen med fløde og ribsgelé. Varm op under omrøring. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere gelé.
Grønne bønner: Nip bønnerne. Kog dem i 2 minutter, og afdryp. Steg dem kort i smør på en pande. Drys med finthakket rødløg, salt og peber.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af jordskokkesuppe, vagtler og små pæretærter. Få opskrifterne til forret og dessert her