Super lækker is og en dejlig dessert, der nemt går hen og bliver en favorit - mums!
4 personer
Tid i alt 4 t og 0 min
Det skal du bruge
2½ dl piskefløde
korn og bælg af ½ god vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
60 g flormelis
100 g smeltet hvid chokolade
Brombærcoulis
125 g brombær
50 g sukker
2 spsk. vand
vaniljebælg
Endvidere
4 ramekiner og bagepapir
mynte til pynt
Opskrift - sådan laver du hvid chokoladeparfait med brombær
Pisk fløden til skum, og sæt til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen (gem bælgen til coulisen), og pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn (tager ca. 7 minutter med en elpisker).
Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber.
Beklæd formene med bagepapir, og fordel chokoladecremen i. Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over.
Kom brombær, sukker, vand og vaniljebælg i en lille gryde, og kog, til sukkeret er smeltet.
Fjern vaniljebælgen, og mós brombærrene let. Køl af, og servér til parfaiten.