Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Måske julens nye favoritkage! Kanelkage med chokoladecreme og fint pyntet med knuste pebermyntebolsjer
12 stk
Det skal du bruge
2 æg
225 g brun farin
100 g hvedemel
2 spsk. stødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
100 g smør
1 lille bageform, ca. 17 x 23 cm
bagepapir til formen
Chokoladecreme
200 g mørk chokolade
4 spsk. piskefløde
15 g smør
Pynt
pebermyntebolsjer, f.eks. bismarcksklumper
Sådan laver du kanelkage med chokoladecreme
Tænd ovnen på 180° og beklæd bageformen med bagepapir.
Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker, til sukkeret er opløst.
Bland mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Sigt det i den piskede æggemasse, og vend dejen godt sammen med en røreske.
Smelt smørret ved svag varme. Lad det afkøle en smule, og rør det så i dejen med røreskeen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen. Placér formen på en bagerist, og lad kagen køle helt af.
Chokoladecreme: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med fløde og smør. Tag skålen fra varmen, og rør i chokolademassen, til den er blank og ensartet. Smør chokoladecreme på den afkølede kage.
Pynt: Pynt med knuste pebermyntebolsjer.
Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time, så chokoladecremen størkner.
Skær kagen ud i 12 firkantede stykker inden servering.