Kartoffelpizza er ægte hverdagsmad. Trøffel får alt til at smage mere af luksus – eksempelvis den her simple hverdagspizza. Her får du opskriften på kartoffelpizza med trøffelpesto.
10 min4 personer
Pizzadej
20 g gær
4 dl vand
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
650 g pizzamel, f.eks. Tipo 00
1 spsk. olivenolie til pensling
Topping
140 g trøffelpesto
2 bagekartofler
Salt og peber
2 kugler frisk mozzarella a 125 g
1 håndfuld frisk rosmarin
Kartoffelpizza med trøffelpesto
Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i, lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl den med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i 1 time. Sæt 2 bageplader i ovnen, og varm ovnen op til 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud med kagerulle på et meldrysset bord til tynde pizzabunde. Flyt dem over på hver sit ark bagepapir.
Topping: Smør trøffelpesto ud på pizzabundene. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Fordel dem over pizzabundene sammen med mozzarella i mindre stykker. Krydr med salt og peber, og drys med rosmarin. Træk bagepapiret med pizzaerne over på de brandvarme bageplader. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bundene er sprøde og gyldne.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.