Lammekoteletter med ben kaldes også lammechops. Brug gerne benet som håndtag, når de skal spises!
Krydret kikærtemos: Udblød kikærterne i 10-12 timer eller natten over i en skål med rigeligt vand. Skyl kikærterne, og kog dem møre i nyt vand i ca. 1 time (gem 1 dl af kogevandet). Blend de afkølede kikærter i en foodprocessor eller med en stavblender. Pil hvidløget. Tilsæt kogevand, hvidløg, tahin, citronsaft, olie, chili og krydderier. Blend mosen, til den har en fin og jævn konsistens. Justér evt. konsistensen med lidt olivenolie.
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hæld olie og citronsaft over. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Krydr med mynte, salt og peber.
Lammekoteletter: Steg lammekoteletter på en tør, varm (grill)pande med fedtkanten nedad, til kanten er gylden. Hæld lidt solsikkeolie på panden, og steg dem i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér lammekoteletter med tomatsalat, kikærtemos og evt. lunede fladbrød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER