Vil du toppe dine nøddesmåkager med lidt varm chokolade til? Få Mette Blomsterbergs opskrift her
1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når du går i gang.
2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas dem sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
3. Rør det hjemmelavede vaniljesukker og sukkeret godt sammen med smør, mel og kanel med en spatel på en røremaskine eller alternativt med en håndmikser med piskeris.
4. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en mellemstor, glat tylle og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir i små runde kager med diameter som en to-krone. Husk at lave lidt afstand mellem hver, da de udvider sig lidt under bagningen.
5. Forvarm ovnen til 185 grader.
Blanke nødder:
1. Varm honning, vand og hele nødder op i en kasserolle i ganske få min., til honningen smelter.
2. Læg en blank nød på hver småkage, og bag i ovnen i 12-16 min., afhængigt af ovnen, til de er gyldne.
3. Opbevar småkagerne i en beholder med tætsluttende låg.
Vil du prøve at bage Mette Blomsterbergs krydderkager også? Her får du opskriften