Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Trine Hahnemann
Foto: Betina Hastoft og Lars Ranek.
Napoleonskagen her er let og lige til at gå til. Men kagerne bliver bestemt ikke dårligere af den grund - tværtimod. Her får du opskriften på napoleonskage med flødecreme og hindbær.
15 min4 stk
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
2 plader butterdej fra frost (225 g)
1½ spsk. flormelis
4 spsk. hindbær-rabarbermarmelade
Flødecreme
3 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
korn af 1 vaniljestang
Glasur
100 g flormelis
1-2 spsk. pasteuriseret æggehvide eller kogende vand
12 friske hindbær
2 spsk. usaltede pistacienødder
Opskrift - sådan laver du napoleonskage med flødecreme og hindbær
Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°.
Sigt flormelis ud over butterdejspladerne i et jævnt lag. Læg et stykke bagepapir over butterdejen, og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen trykkes ned.
Bag butterdejen i ovnen i 10 minutter. Fjern den øverste plade, og bag butter-dejen i 5 minutter mere, til den er sprød og gylden.
Skær hver butterdejsplade ud i 4 lige store rektangler, så du får 8 stykker i alt.
Afkøl dem på en bagerist.
Flødecreme
Pisk piskefløde, flormelis og vaniljekorn til fast skum med en elpisker, dog uden at det bliver grynet.
Glasur og pynt
Smør hindbær-rabarber-marmelade på 4 af butterdejsstykkerne.
Rør flormelis og æggehvide (eller kogende vand) sammen til en tyk glasur, og smør den på de 4 sidste stykker butterdej.
Smør et tykt og højt lag flødecreme på butterdejsstykkerne med marmelade, og placér et butterdejsstykke med glasur ovenpå som låg.
Saml resten af kagerne på samme måde, så der bliver 4 sammenlagte kager i alt. Pynt kagerne med halverede hindbær og finthakkede pistacienødder.
Herunder finder du flere lækre desserter med hindbær