Blomkålsgratin er nem hverdagsmad med ekstra mums! Servér den med en sprød salat — så er alle glade! Find opskriften lige her.
2 personer
BLOMKÅLSGRATIN
1 blomkål
30 g smør
40 g hvedemel
3 dl sødmælk
2 æg delt i blommer og hvider
revet muskatnød
salt og peber
100 g røget skinke
smør
rasp
TILBEHØR
2 hjertesalater
lidt olivenolie
citronsaft
rugbrød
Opskrift - sådan laver du blomkålsgratin med sprød salat
Del blomkålen i små buketter, og damp dem i 1-2 minutter i saltet vand.
Smelt smørret i en lille kasserolle. Pisk melet i og derefter mælk, lidt ad gangen. Lad jævningen småkoge i 5 minutter under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til blandingen er kølet en smule af. Pisk æggeblommerne i, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend den med jævningen og blomkålsbuketter og røget skinke.
Smør 2 små fade, og drys med rasp. Fyld blomkålsblandingen i fadet; drys med en smule rasp, og bag gratinen ved 180° i 45-50 minutter, eller til æggemassen er gennemtilberedt. Tjek ved at stikke en strikkepind eller skarp kniv i - er der ikke noget, som hænger på, er den færdig.
Del imens salaterne i både; dryp med olie og citronsaft, og servér gratin med salat og rugbrød.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.