Jomfruhummerbisque er en utrolig nem og lækker forret, der er helt perfekt nytårsaften! Den her opskrift er en del af en komplet nytårsmenu - den finder du nederst her på siden.
1 t og 30 min
BISQUE
700 g hele jomfruhummere (ca. 18 stk., fra frost)
1 løg
1 gulerod
2 spsk. smør til stegning
1 dl vermouth eller hvidvin
1,2 l vand
½ l piskefløde
2 spsk. tomatpuré
salt og friskkværnet peber
SERVERING
6 tsk. cremefraiche 18 %
Rød skovsyre
6-8 skiver brød
Jomfruhummerbisque
Optø jomfruhummerne. Bræk halerne af, og pil dem. Gem 12 haler til velkomstsnacken i køleskabet. Hak de sidste ca. 6 hummerhaler groft, og sæt dem i køleskabet.
Læg hummerskaller, hoveder og kløer i en stor gryde. Pil løget, skræl guleroden, og skær begge dele i mindre stykker. Stil til side.
Rist hummerskallerne af i gryden i smør. Hæld vermouth eller vin ved, og lad det koge ind. Tilsæt løg, gulerod og vand, og lad det koge op.
Skru ned for varmen, og lad suppen simre i ca. 1 time. Si suppen igennem et rent viskestykke, og kog ind til den halve mængde, så du har ca. 6 dl kraftig fond.
Tilsæt fløde og tomatpuré, og lad suppen koge ind og tykne. Smag til med salt og peber.
SERVERING: Anret suppen i forvarmede skåle med hakkede hummerhaler, cremefraiche og skovsyre, og servér med ristet brød.
TIP: Kog gerne hummerfonden dagen før, og gem kødet på køl til velkomstsnacken — se opskriften på velkomstsnacken via linket her: