Opskrift - sådan laver du pandekagelagkage med jordbærmarmelade og rabarberskum
1. Pisk æggene sammen i en skål. Pisk kærnemælk i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mel, sukker, vaniljekorn og salt, og pisk det i æggeblandingen, til det er jævnt. Rør sødmælk i, og lad dejen hvile i 30 minutter. Steg i alt 10-12 store, tynde pandekager i smør på en pande. 2. RABARBERSKUM: Tænd ovnen på 175°. Rens rabarber, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend rabarberstykkerne sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i et ovnfad. Bag rabarberne helt møre i ovnen i 20 minutter. Afkøl dem helt. Fjern vaniljestangen, og rør de bagte rabarber sammen til en ensartet kompot. Pisk fløden til skum, og vend rabarberkompotten i. 3. SERVERING: Læg en pandekage på et fad. Smør et tyndt lag rabarberskum på. Læg en ny pandekage ovenpå, og smør den med jordbærmarmelade. Fortsæt med at opbygge lagkagen med skiftevis rabarberskum og marmelade, til alle pandekager er brugt. Slut af med rabarberskum på toppen, og pynt med halverede jordbær, hakket hvid chokolade og evt. krydderurter. PRØV OGSÅ:
Pandekagelagkage med lemoncurd og hindbær