Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør. Her får du opskriften på paneret rødspætte med smørdampet spidskål
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
4 rødspættefileter
1 æg
1 dl fuldkornsmel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
SMØRDAMPET SPIDSKÅL
2 spsk. smør
1 dl vand
1 spidskål
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
500 g nye kartofler
1 citron
dild
smør til kartoflerne
Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål
Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
Rens rødspætterne.
Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken.
Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel.
Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
Smørdampet spidskål: Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter.
Skyl spidskålen, skær den i kvarter, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør.
Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.
TIP: Den perfekte stegte rødspætte er kun vendt én gang på panden.