Pulled chickenburger med chilisauce og agurkesalat
7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En omgang pulled chicken i en burgerbolle er lige den hverdagsmad vi elsker! Her får du opskriften på pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat.
INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter
4 dl æblejuice
2 spsk. brun farin
salt og friskkværnet peber
CHILISAUCE
1 dl brun farin
1 spsk. chilipulver
1 tsk. sennepspulver
2 spsk. ketchup
1 spsk. tabasco
salt og friskkværnet peber
AGURKESALAT
1 agurk
2 dl eddike
1 dl vand
1½ dl sukker
1 spsk. spidskommenfrø
8 hele peberkorn
TIL SERVERING
4 burgerboller
4 spsk. god mayonnaise
Opskrift - sådan laver du pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat
Læg kyllingefileterne i en gryde. Bland æblejuice, farin, salt og peber, og hæld det over kødet. Tilsæt evt. lidt vand, så væsken dækker kødet. Kog det i 30 minutter. Tag kødet op af lagen, og dup det tørt. Tænd ovnen på 160°.
Chilisauce: Rør ingredienserne til saucen sammen. Vend kyllingekødet i saucen, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Riv kødet i trevler med 2 gafler.
Agurkesalat: Skær agurken i meget tynde skiver. Kog eddike, vand, sukker, spidskommen og peberkorn op i en gryde. Hæld den varme lage over agurkerne, når sukkeret er smeltet. Afkøl.
Servering: Varm burgerbollerne, og flæk dem. Smør dem med mayonnaise, og læg bollerne sammen med pulled kylling og agurkesalat som fyld. Dryp med lidt af chilisaucen.