1. Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
2. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over. Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter. Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her
Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her
Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her