Rødspætter med hollandaise og blomkål
Mad

Rødspætter med hollandaise og blomkål

17. februar 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal
Ugens fredagsopskrift er rødspætter med hollandaise og blomkål. Få opskriften her
35 min2 personer

INGREDIENSER

  • ½ blomkål
  • kogende vand
  • salt
  • smør
  • ½ citron
  • 1 spsk. hakket dild
  • 6 rødspættefileter
  • lidt olivenolie
  • salt

HOLLANDAISE

  • 150 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • ½ dl vand
  • 2 æggeblommer
  • ½-1 tsk. salt
  • lidt citronsaft

TILBEHØR

  • kogte kartofler

Opskrift - sådan laver du rødspætter med hollandaise og blomkål

1. Del blomkålen i to, og kom den i en skål med saltet, kogende vand. Dæk skålen med film, og lad kålen trække i ca. 5 minutter.

2. Lad blomkålen dryppe godt af, og dup den tør med køkken-rulle. Steg den i smør lige inden servering, og anret den med dild og dryp af citronsaft.

3. Rul fiskefileterne. Dryp dem med lidt olie, og krydr med salt. Sæt dem i en 175° varm ovn. Bag fisken i 6-8 minutter, eller til den er gennemtilberedt.

4. Smelt imens 150 g smør. Pisk imens hvidvin, vand og ægge-blommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen, og pisk, til æggene tykner en smule. Hæld smørret i, lidt ad gangen – du skal kun bruge det klarede smør, ikke den hvide valle. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank.

5. Servér fisk med sauce, blomkål og kartofler.

TIP: Hollandaisen skiller nemt. Hæld den straks over i en skål, når den er tyknet, så den ikke får for meget varme i den varme gryde.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Cæsar delight med rejer - Få opskriften her

TORSDAG: Svinekoteletter med varm spinatsalat - Få opskriften her

Læs også